skip to Main Content
Over-ons-logos
King Klantenservice: onze spelregels

Spelbeschrijving verloren? Een onderdeel kwijt?
Heeft u een nieuw spel aangeschaft en mist hier een onderdeel van dan hebben wij uw kassabon nodig in verband met de garantie. Het is jammer als zoiets uw spelplezier bederft en wij willen dit graag oplossen. Heeft u geen aankoopbewijs? In dit geval komen er kosten bij voor de vervangende onderdelen en portokosten voor de verzending. Stuur ons een mail met uw gegevens, de naam van het product, het artikelnummer, plus een duidelijke beschrijving van het probleem.

Mis je een puzzelstukje?
Helaas zullen wij u moeten teleurstellen, wij kunnen helaas geen King puzzels meer van garantie voorzien. U kunt het beste terug gaan naar de winkel waar u de puzzel heeft aangekocht. Via uw aankooppunt wordt de consumentenklachtenafhandeling in behandeling genomen.

Waarom kunnen geen losse puzzelstukjes worden gestuurd?
Puzzels worden als een totaal plaat gedrukt. Per druk kunnen zelfs bij onze moderne drukmachines kleurafwijkingen voorkomen. Daarnaast wordt gewerkt met unieke stansmessen waardoor er geringe snij afwijkingen kunnen ontstaan Hierdoor zijn de puzzelstukjes niet uitwisselbaar met stukjes uit andere productieseries.

Onze serviceafdeling is niet telefonisch bereikbaar.

Onze partners
Back To Top